Friday, May 25, 2018

Σεμινάριο με αντικείμενο το… μέλλον



Mια άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα, με θέμα <<Δημοσιογραφία και νέες Τεχνολογίες>>, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  οι σπουδαστές δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου, στην αίθουσα τύπου του Παγκρητίου Σταδίου.
Διοργανωτές ήταν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), το ΤΕΑΣ και το Πάντειο Πανεπιστήμιο.


Οι εκκολαπτόμενοι δημοσιογράφοι της σχολής και όχι μόνο, καθώς το σεμινάριο παρακολούθησαν και επαγγελματίες δημοσιογράφοι της πόλης, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να μάθουν πράγματα για την εξέλιξη του επαγγέλματος πάνω στον τομέα της τεχνολογίας και για το πώς προβλέπεται να είναι στο μέλλον.
Εισηγητές ήταν ο αντιπρύτανης και καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Νίκος Λέανδρος, ο οποίος ανέλυσε το νέο επικοινωνιακό τοπίο το οποίο εξελίσσεται ραγδαία καθώς και για την πορεία των μέσων στην αγορά εργασίας, ο Σταύρος Καπερώνης απ’ το διδακτικό προσωπικό του Παντείου Πανεπιστημίου ο οποίος μίλησε για τους νέους τρόπους χρήσεις των social media, παραθέτοντας τρόπους επίλυσης της μάστιγας της εποχής, των fake news.
Τέλος ο τέως πρόεδρος ΠΣΑΤ Σωτήρης Τριανταφύλλου ο οποίος ανήκει στο διδακτικό προσωπικό Παντείου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, εξήγησε πως οι κινητές συσκευές είναι πια τα ‘’όπλα’’ της ενημέρωσης σήμερα, ενώ έδωσε σαφές μήνυμα για το μέλλον, με την ανάδειξη της ρομποτικής δημοσιογραφίας χωρίς την ανθρώπινη διαμεσολάβηση.
Το επιμορφωτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Δια Βίου Εκπαίδευσης της Ακαδημίας Αθλητικών Συντακτών (ΑΚΑΣ) του ΠΣΑΤ και αποτελεί ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».


Γιώργος Παπαγιαννάκης, πρωτοετής σπουδαστής δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου.