Tuesday, December 12, 2017

Ο γητευτής της σοκολάτας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ


         Ο βραβευμένος Έλληνας ζαχαροπλάστης, Δημήτρης Χρονόπουλος, επισκέφτηκε το ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου για ακόμη μία χρονιά ώστε να μεταδώσει τις γνώσεις του πάνω στο επάγγελμα που υπηρετεί  με τόση αγάπη. Οι φοιτητές ζαχαροπλαστικής  είχαν την τύχη να μάθουν πολλές συνταγές που θα «στολίσουν» για φέτος το τραπέζι τους, καθώς και να παρακολουθήσουν τις τεχνικές που χρησιμοποιεί ο γνωστός ζαχαροπλάστης.
        Ο ίδιος, έχοντας όλη την καλή διάθεση μίλησε στην ιστοσελίδα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου και αρχικά τόνισε: "Mε τη ζαχαροπλαστική ασχολήθηκα από πολύ μικρή ηλικία και συγκεκριμένα από την ηλικία των 16 ετών. Μου άρεσε η ιδέα των τουριστικών επαγγελμάτων, δοκίμασα τη ζαχαροπλαστική και αυτή ήταν φυσικά και η πρώτη μου επαφή με τα γλυκά", ήταν τα λόγια του, για να συνεχίσει: "Τα χρόνια πέρασαν και δεν ασχολήθηκα με τίποτα άλλο. Είναι ευλογία να ξυπνάς το πρωί να πηγαίνεις για δουλειά και να σε ευχαριστεί αυτό που πας να κάνεις. Αισθάνομαι τυχερός που έχω καταφέρει να κάνω τη δουλειά μου χόμπι".
Βέβαια δε παρέλειψε να μας πει και τη συμβουλή του για τους μελλοντικούς ζαχαροπλάστες. Όπως και ο ίδιος τόνισε γεμάτος νόημα, "τη ζαχαροπλαστική για να την κάνει κάποιος επάγγελμα, θα πρέπει να του αρέσει ο χώρος της γαστρονομίας γιατί πέρα από το αποτέλεσμα που φαίνεται υπέροχο έχει πολύ σκληρή δουλειά και πάρα πολλές ώρες. Ουσιαστικά εκεί που όλος ο κόσμος διασκεδάζει και περνάει καλά, εσύ δουλεύεις για να περνάει καλά όλος αυτός ο κόσμος. Άρα χρειάζεται πολύ υπομονή, επιμονή, μελέτη και να γίνονται αργά βήματα για να μην χτίσεις μία πολυκατοικία που δεν έχει σωστές βάσεις".

Δέσποινα Κουρουγκιαβούρη

Φωτογραφίες: Μένια Σιδεράκη