Tuesday, December 12, 2017

‘’Φωτίζοντας’’ τις ανθρώπινες ψυχές



Το κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε για ακόμα μια φορά το ΙΕΚ ΑΚΜΗ Κρήτης με την διοργάνωση διήμερου χριστουγεννιάτικου φεστιβάλ με τίτλο «ΑΚΜΗ Christmas Fest», την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στον χώρο Parko 240, με σκοπό την στήριξη του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με νεοπλασία «Ηλιαχτίδα».
Την Παρασκευή σπουδαστές του παιδαγωγικού τμήματος διάβασαν παραμύθια σε μικρά παιδιά και μαζί έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Σπουδαστές του τμήματος διαιτολογίας παρείχαν διατροφικές συμβουλές για τις ημέρες των εορτών ενώ σπουδαστές του τμήματος beauty επιμελήθηκαν διάφορα εορταστικά looks για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Η βραδιά έκλεισε με την φωταγώγηση του δέντρου αγάπης καθώς και με μουσική συντροφιά από την μπάντα του Πάνου Τσίκου αλλά και μουσικό DJ Set σπουδαστών ηχοληψίας.

Την δεύτερη και τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, διεξήχθησαν εκπαιδευτικά δρώμενα από τους σπουδαστές του τμήματος παιδαγωγών, οι σπουδαστές του τμήματος beauty επιμελήθηκαν ξεχωριστά πρωινά μακιγιάζ και έκλεισε με bazaar χριστουγεννιάτικων ειδών για την υποστήριξη της «Ηλιαχτίδας».
Ο αντιπρόεδρος της Ηλιαχτίδας κ. Θεοφάνης Κανάκης δήλωσε σχετικά με το φεστιβάλ του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Κρήτης: «Αρχικά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ΙΕΚ ΑΚΜΗ Κρήτης, καθώς η πρωτοβουλία για την συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν δική του, και εμείς ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα αυτό. Σκοπός αυτού του διήμερου φεστιβάλ είναι η βοήθεια προς την Ηλιαχτίδα να διατελέσει τον δικό της σκοπό, ο οποίος είναι κοινωνικός. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά με νεοπλασία αλλά και τους γονείς τους, όσο το δυνατόν περισσότερο, τόσο ηθικά όσο και οικονομικά».
Σχετικά με την δράση του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με νεοπλασία «Ηλιαχτίδα» ο κ. Κανάκης ήταν σαφής: «Συνεργαζόμαστε πάρα πολύ στενά με το «Όραμα Ελπίδας» της κ. Βαρδινογιάννη και έχουμε ξεκινήσει μια εκστρατεία προς ενημέρωση του κοινού σχετικά με την προσφορά των εθελοντών δοτών μυελού των οστών για την θεραπεία πάρα πολλών νοσημάτων του αιμοποιητικού συστήματος τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων. Ουσιαστικά, η Ηλιαχτίδα έχει 2 στόχους, πρώτον την προώθηση του πνεύματος του εθελοντισμού και η δημιουργία μιας εξωτερικής δομής ψυχολογικής στήριξης των παιδιών και των γονέων που πάσχουν από νεοπλασίες, ένα όνειρο που πλέον με την βοήθεια του τμήματος ψυχολογίας του Πανεπιστημίου στο Ρέθυμνο μπορεί να γίνει πραγματικότητα».
Το διήμερο φεστιβάλ του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Κρήτης έλαβε τέλος, αφήνοντας μικρούς και μεγάλους ευχαριστημένους, τόσο για τις όμορφες στιγμές που μοιράστηκαν όσο και για την πολύτιμη βοήθεια που παρείχαν σε ένα σύλλογο με κοινωνικό αλλά κυρίως ανθρώπινο πρόσωπο.
Ρεπορτάζ: Νίκος Τριγώνης
Σπουδαστής Δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΑΚΜΗ Κρήτης

Επιμέλεια φωτογραφίας: Μιχάλης Βαρακλάς