Friday, October 20, 2017

Όλη η Κρήτη στο... ποτήρι μας



Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο φόρουμ "Τα κρητικά προϊόντα στα μπαρ" την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Η εκδήλωση είχε ως θέμα την είσοδο των κρητικών προϊόντων στα μπαρ της Κρήτης αλλά γιατί όχι, και της υπόλοιπης Ελλάδας.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο γνωστός bartender και συνεργάτης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κ. Γιώργος Δενδράκης, ο οποίος υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου και της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποίησαν αυτή την όμορφη βραδιά.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση τόσο των επαγγελματιών του χώρου όσο και του κοινού για το πως απλά αγνά Κρητικά προϊόντα όπως το μέλι ή η αγουρίδα θα μπορούσαν να αναδείξουν τα κοκτέιλ και τα ποτά στα μπαρ.
Σχετικά με την εκδήλωση ο κ. Δενδράκης δήλωσε: «Όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση αυτή θα γνωρίσουν από κοντά προϊόντα τα οποία δεν ξέρουν, όπως για παράδειγμα τα πολύ υψηλής ποιότητας αποστάγματα από τσικουδιά αλλά και άλλα παρόμοια προϊόντα και πλέον πάρα πολλοί παραγωγοί κάνουν πολύ καλή δουλειά στον τομέα αυτό. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι ο κόσμος να γνωρίσει τα προϊόντα αυτά και να τα αξιοποιήσουμε στα μπαρ».
Αναφορικά με τα προϊόντα της Κρήτης, ο κ. Δενδράκης τόνισε: «Είναι ίσως τα πιο ποιοτικά προϊόντα που θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει και έχουμε σαν στόχο να τα απορροφήσουμε στα μπαρ. Τα προϊόντα της Κρητικής γης αξίζουν μια καλύτερη θέση από αυτή που ήδη έχουν, αρχικά γιατί είναι μοναδικά, όπως για παράδειγμα υπάρχει λικέρ ελιάς, λικέρ φραγκόσυκο, ακόμα και μαρμελάδα ελιάς, αλλά κυρίως λόγω της υψηλής ποιοτικής τους αξίας».
Νίκος Τριγώνης (Φοιτητής Δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου)