Monday, October 16, 2017

Οι «ΡΟΚ ΣΤΑΡ» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ…


Η «The band» powered by IEK ΑΚΜΗ είναι ένα rock συγκρότημα, που σχηματίστηκε τον Ιούνιο που μας πέρασε από τον καθηγητή- κιθαρίστα της μπάντας κ. Αντώνη Δανέζη με τη βοήθεια του υπεύθυνου τομέα τους!
Όλα τα μέλη είναι σπουδαστές του Τομέα Ηχοληψίας & Μουσικής Τεχνολογίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Αθήνας και πρόσφατα έκαναν μια δυναμική εμφάνιση στο Athens school Festival στην Τεχνόπολις του δήμου Αθηναίων. Η«The band» powered by IEK ΑΚΜΗ αποτελείται από 7 νέα παιδιά (την Ελένη Φώτη: Φωνή , Πετρούλα Δέλτα: Φωνή, Γιάννη Παντελαίο: Φωνή , Ηλ. Κιθάρα, Δημήτρη Μανωλιτσάκη: Ηλ. Κιθάρα, Αντώνη Δανέζη: Ηλ. Κιθάρα, Νίκο Σαατσόγλου: Μπάσο και Sevan Barsam: Τύμπανα),που «κυνηγούν» το όνειρό τους στο χώρο της rock σκηνής.
Ο εμπνευστής αυτής της ιδέας, Αντώνης Δανέζης, μίλησε στο blog του ΙΕΚ ΑΚΜΗ για το εγχείρημα της μπάντας.

Πότε και πώς ξεκινάει το μουσικό ταξίδι της ‘’The band” powered by IEK ΑΚΜΗ;
«Τον Ιούνιο που μας πέρασε ο κ. Λαμπρου (τομεάρχης του τομέα Ηχοληψίας και Μουσικής Τεχνολογίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Αθήνας) είχε την αρχική ιδέα, που εγώ στη συνέχεια, πυροδότησα φτιάχνοντας την μπάντα, με κάποιο τρόπο λοιπόν, «συναντηθήκαμε» .Έτσι, ακολούθησε μία οντισιόν, βρέθηκαν τα παιδιά, ακολούθησε η επιλογή της τελικής σύστασης των μελών και δημιουργήθηκε η «The Band», η οποία με το που μπήκε στο studio, χωρίς καν να γνωρίζονται τα μέλη της ακόμη, έδειξαν ότι είχαν μέλλον…έδεσαν κατευθείαν! Μετά ξεκίνησαν τις πρόβες και ακολούθησε τον Σεπτέμβρη το πρώτο μας live στο Athens school Festival στην Τεχνόπολις του δήμου Αθηναίων!».
Ποιες ήταν οι εμπειρίες που αποκομίσατε από το πρώτο σας live;
«Μάλλον εμπειρίες αποκόμισαν όλοι οι άλλοι που παρακολούθησαν τη μπάντα να παίζει έτσι (γελάει) γιατί η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενε κανένας ότι θα ανέβουν για πρώτη φορά στη σκηνή της Τεχνόπολης, μια σκηνή που έχει φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας και σαν έμπειροι από καιρό, την κατέκτησαν κατευθείαν».

Ποια είναι τα σχέδια σας για το άμεσο μέλλον;
«Στόχος μας είναι η μπάντα να παίξει σε όσα περισσότερα gigs και φεστιβάλ μπορεί!»

Ποιοι πιστεύετε είναι οι ιδανικοί τρόποι προώθησης της δουλειάς μιας νέας μπάντας;
«Κατά γενική ομολογία θα βοηθήσει το YouTube. Σίγουρα θα χρειαστεί μια παραγωγή, ένα κομμάτι σε στίχους και μουσικής της μπάντας, το οποίο στη συνέχεια θα οπτικοποιηθεί και θα ακολουθήσει η προώθησή του. Μη με ρωτήσεις για τον τρόπο. Η ΑΚΜΗ έχει και τους ανθρώπους και τα μέσα, που μπορούν να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση».
Θα έχετε προσέξει και εσείς ότι η μουσική ζωή των περισσότερων συγκροτημάτων στην Ελλάδα έχει «ημερομηνία λήξης» αφού οι περισσότεροι καταφεύγουν σε solο καριέρα. Εσείς πώς βλέπετε το μέλλον σας;
«Σκοπός μας είναι η «The Band» powered by IEK AKMH να συνεχίσει να υπάρχει αυτό μπορώ να σου πω αυτή τη στιγμή».
Τέλος, τί θα θέλατε να μοιραστείτε με όσους τώρα σας ανακαλύπτουν; 
«Η μπάντα έχει τις εκπλήξεις της, έχει να παρουσιάσει δουλειά, έχει να δείξει πράγματα δικά της στο μέλλον που θα τα μοιραστεί με το κοινό και πιστεύω θα αγαπηθεί!».
Κλεοπάτρα Μαμουνάκη (Φοιτήτρια Δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου)