Monday, October 2, 2017

Χέρι-Χέρι τερμάτισαν στον ημιμαραθώνιο Κρήτης Γκελαούζος και Ζερβάκης



Ο 3ος ημιμαραθώνιος Κρήτης που διοργάνωσε ο σύλλογος ΑΘΛΗ.Σ.Υ. ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία. Πάνω από 4.000 άτομα από 32 διαφορετικές χώρες έλαβαν μέρος στη διοργάνωση των 21 χιλιομέτρων, των 10 χιλιομέτρων, των 5 χιλιομέτρων καθώς και των 1000 μέτρων.
Παρόντες ήταν ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης (συμμετείχε στον αγώνα) ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, εκπρόσωποι Αυτοδιοίκησης, φορέων κ.α., ενώ την εκκίνηση του ημιμαραθωνίου έδωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος δήλωσε ότι είναι μία γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού.
Νικητές στα 21 χιλιόμετρα αναδείχθηκαν οι Γιάννης Ζερβάκης και Κώστας Γκελαούζος με χρόνο 1:14:13 τερματίζοντας χέρι-χέρι και μας υπέδειξαν οι δύο αυτοί τεράστιοι αθλητές για άλλη μία φορά ότι ο αθλητισμός ενώνει. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Χρήστος Βότσος με χρόνο 1:14:23.
« Δεν είναι απαραίτητο σε ένα αγώνα να κερδίζει πάντα ένας »δήλωσε ο Κώστας Γκελαούζος, ενώ ο Γιάννης Ζερβάκης συμπλήρωσε: «Συγχαρητήρια στον κόσμο και στους διοργανωτές. Στο Τέλος είπαμε να τερματίσουμε μαζί αφού δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε τόνισε».
Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ελευθερία Πετρουλάκη με χρόνο 1:23:46, στη 2η θέση η Ράνια Ρεμπούλη με 1:26:28 ενώ 3η ήταν η Μαρίνα Μανιαδάκη με 1:28:45.
Στα 10 χιλιόμετρα νικητές αναδείχθηκαν ο Νίκος Φράγκου στους άντρες και η Γιώτα Βλαχάκη στις γυναίκες.
Αναλυτικά στους άντρες ο Νίκος Φράγκου τερμάτισε 1ος με χρόνο ρεκόρ 33:45 , 2ος ο Αντώνης Κωστάκης με χρόνο 36:23 ενώ ακολούθησε στην 3η θέση ο Μανώλης Συλλιγνάκης με 38:17.
Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Γιώτα Βλαχάκη με χρόνο 41:58 , την ακολούθησε η Μαρίνα Αχλάτη με 42:52 ενώ το βάθρο συμπλήρωσε η Αδαμαντία Λεμαντζόγλου με 42:25.
«Ήταν ο 1ος μου αγώνας μετά τον τραυματισμό που είχα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο και χαίρομαι που πήγα καλά», δήλωσε η νικήτρια.
Τέλος, στα 5 χιλιόμετρα νικητές αναδείχθηκαν οι Καλλίας και Ρεμπούλη αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα, 1ος στους άνδρες τερμάτισε ο Χρήστος Καλλίας με χρόνο 15:50 , τον ακολούθησαν οι Ανδρέας Υδραίος και Γιώργος Μαστοράκης με τον ίδιο χρόνο 18:07.
Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Ράνια Ρεμπούλη με χρόνο 19:14,2η η Κατερίνα Δόδρου με 19:36 και 3η η Ζωή Επιτροπάκη με 21:34.
Εκτός από τα μετάλλια οι νικητές πήραν και μία μινιατούρα παπουτσιού, αντίγραφο της Asics χειροποίητη από πυλό η οποία είναι κατασκευή της Καίτης Μυκωνιάτη.
Τέλος, να συγχαρούμε τους πολιτιστικούς συλλόγους Αρκαλοχωρίου,Θραψανού,Γαλατά,Βόνης και Χουμερίου που χάρη σε αυτούς πραγματοποιήθηκε ο σπουδαίος αυτός αγώνας και φυσικά όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος.
Ας, ελπίσουμε ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης του 2018 να έχει περισσότερες συμμετοχές , καλύτερους χρόνους και να το διασκεδάσουν όλοι όσοι θα συμμετάσχουν γιατί ο αθλητισμός είναι ευτυχία στη ζωή.
Ζαχάρης Αναπολιωτάκης (Φοιτητής Δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου)