Monday, January 21, 2019

Ταξίδι γεύσεων με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ



Εξειδικευμένο σεμινάριο με θέμα την «Japanese fusion cuisine» με ελληνικές επιρροές και εισηγητή τον καταξιωμένο σεφ και ambassador του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Δημήτρη Σκαρμούτσο, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (18/01) στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το σεμινάριο απευθυνόταν κυρίως σε σπουδαστές μαγειρικής, επαγγελματίες σεφ, στελέχη επιχειρήσεων, εστίασης και ξενοδοχείων, με σκοπό να τους εμπνεύσει και να τους δείξει χρήσιμα «μαγικά μαγειρικά κόλπα» που μόνο εκείνος ξέρει.



Το... ταξίδι της μαγειρικής ξεκίνησε με ένα πιάτο που ο γνωστός σεφ αποκαλεί «τατάκι τόνου με φάβα και καραμέλα σόγιας». Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης της συνταγής, ο κ. Σκαρμούτσος συνομιλούσε με τους σπουδαστές και μάλιστα τους εξομολογήθηκε, τα ερεθίσματα εκείνα που τον ενέπνευσαν να ασχοληθεί με τη μαγειρική. Το πιάτο αυτό εκτός από την λαχταριστή του εμφάνιση συνδύαζε μια ιδιαίτερα απολαυστική γεύση, χάρη στο ταλέντο του εγνωσμένου σεφ .



Στην συνέχεια ακολούθησε το «σουτζούκι με κόκκινη πάστα, καραβίδα, νουντλς και μελάνι σουπιάς» με κυρίαρχο χρώμα στο ντεκόρ του πιάτου το μαύρο, το οποίο έδινε μια μυστήρια εκκεντρική εικόνα. Βέβαια, γεύοντας το, το τοπίο γινόταν ξεκάθαρο καθώς σου άφηνε μια υπέροχη γεύση.


Τέλος αποχαιρέτησε τους παρευρισκόμενους με το πιάτο «μοσχάρι φιλέτο, τατάκι με αφρό γλυκοπατάτας και μελιτζανοσαλάτα». Το πιάτο αυτό με την εντυπωσιακή εμφάνιση και την ασύγκριτη γεύση έκλεισε το μικρό ταξίδι με τον κ.Σκαρμούτσο αφήνοντας μια ευχάριστη αίσθηση.

Η επιστήμη της μαγειρικής είναι ένα καράβι μέσα σε μια ατελείωτη θάλασσα όμως με τον σωστό και επίμονο καπετάνιο είναι εφικτό πάντα να βρεθούν  νέες και νόστιμες πτυχές της. Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από αυτό  που θα μπορούσαν να κερδίσουν οι παρευρισκόμενοι στο σεμινάριο αυτό και φυσικά όλοι οι σπουδαστές μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου που είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν από κοντά τις δημιουργίες του Δημήτρη Σκαρμούτσου.


Αφροδίτη Σπαντιδάκη (Σπουδάστρια Δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου)