Wednesday, December 19, 2018

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ


Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου επισκέφτηκε ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ Βαγγελής Πλατελλάς την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου ,στο πλαίσιο σεμιναρίου στο κομμάτι της συνέντευξης. Ο έμπειρος μεσοεπιθέτικος συνοδευόταν απ’ τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ ΟΦΗ κ. Μανώλη Βογιατζάκη ενώ την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Μάνος Σουργιάς.

Ο κ. Πλατέλλας «βρέθηκε αντιμέτωπος» κατά κύριο λόγο με σπουδαστές δημοσιογραφίας και προπονητικής απαντώντας με χαρά σε όλες τις ερωτήσεις τους, οι οποίες αφορούσαν τον ίδιο, την καριέρα του και την μέχρι τώρα παρουσία του στον ΟΦΗ. Οι σπουδαστές φάνηκαν πολύ καλά ενημερωμένοι για τον 30 χρόνο άσσο τον οποίο «βομβάρδισαν» με πλειάδα ερωτήσεων για όλη την πορεία του με τον ίδιο να απάντα χωρίς υπεκφυγές σε όλες.


Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Πλατέλλας:
Για την απόφαση του να έρθει στον ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ με προσέγγισε με πολύ ωραίο τρόπο και μεγάλο κίνητρο αποτέλεσε για εμένα το γεγονός ότι η ομάδα έδειξε πόσο πολύ με ήθελε. Συν τοις άλλοις, ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα, έχει πάρα πολύ κόσμο και κουβαλάει από πίσω του τεράστια ιστορία».
Για τους προσωπικούς του στόχους: «Στόχος μου είναι να αναδεικνύομαι πάντα μέσα από την ομάδα. Πρέπει να δουλεύεις πολύ στις προπονήσεις. Οι προσωπικοί μου στόχοι και τα όνειρα μου δεν τελειώνουν ποτέ. Ονειρεύομαι κάθε μέρα και προσπαθώ και ελπίζω πάντα να κάνω πραγματικότητα τα όνειρα μου».
Για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού: «Πετύχαμε μια μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Πήραμε μεγάλη ώθηση από τον κόσμο που βρίσκεται πάντα δίπλα μας, παρότι δεν τον έχουμε ανταμείψει ακόμα. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να τα δίνουμε όλα και στο τέλος να είμαστε χαρούμενοι όλοι μαζί».
Για το τι πρέπει να κάνει ένας προπονητής για να κερδίσει έναν παίκτη: «Αρχικά, πρέπει να κάνει τον παίκτη του να νιώθει ωραία εντός της ομάδας. Πέρασα και δούλεψα δίπλα σε έναν μεγάλο προπονητή και δάσκαλο εκτός γηπέδου, τον Τραϊανό Δέλλα που με έκανε να σκέφτομαι σωστά και να δουλεύω αρκετά. Όταν ο προπονητής σου σε κάνει να νιώσεις καλά τότε βγάζεις τον καλύτερο σου εαυτό».

Για την πρόταση από την Κίνα: «Η πρόταση ήρθε μετά την υπογραφή του συμβολαίου μου με τον ΟΦΗ. Η ομάδα είχε την ευκαιρία να με δώσει όμως εγώ σκέφτομαι ότι μένω εκεί που βάζω την υπογραφή μου».

Για το μήνυμα που στέλνει στα παιδιά που ξεκινούν τώρα την ενασχόληση τους με το ποδόσφαιρο: «Ν’ αγαπούν αυτό που κάνουν. Θα αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα που έχει το ποδόσφαιρο όμως θα πρέπει να δουλεύουν σκληρά γιατί απαιτείται τεράστια υπομονή και θέληση. Αν αγαπάς κάτι πολύ τότε στο τέλος θα τα καταφέρεις».

Για το πόσο διαφορετικό είναι στην ψυχολογία ενός παίκτη όταν κερδίζει μια μεγάλη ομάδα και μια μικρομεσαία: «Είμαστε χαρούμενοι γιατί φέτος με τον ΟΦΗ καταφέραμε να κερδίσουμε και τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Κάθε παιχνίδι είναι τελικός και πλέον κοιτάζουμε μόνο τους τρεις βαθμούς. Η μόνη διαφορά είναι ότι όταν κάνουμε νίκες επί αυτών τότε μιλούν για εμάς για αρκετές ημέρες. Κοιτάζουμε όμως ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι και πως θα παίρνουμε τους τρεις βαθμούς. Με το ίδιο σκεπτικό θα πάμε και στην Τρίπολη και θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για το κλίμα στον ΟΦΗ: «Όταν μια ομάδα απαρτίζεται από 25 παίκτες, αυτό σημαίνει ότι είναι όλοι διαφορετικοί χαρακτήρες. Είμαστε όλοι μια οικογένεια, χάνουμε όλοι μαζί και κερδίζουμε όλοι μαζί . Είμαι ευχαριστημένος από το κλίμα που υπάρχει μέσα στην ομάδα».

Για την αλλαγή σελίδας στον ΟΦΗ: «Δεν είναι το καλύτερο να μην υπάρχει μια σταθερή διοίκηση σε μια ομάδα γιατί πάντα κρύβεται ο φόβος να μην υπάρξουν χειρότερα. Η παρουσία του κυρίου Μπούση μας βοήθησε αρκετά όπως και των Γιάννη, Γιώργου Σαμαρά και του Ηλία Πουρσανίδη. Πρέπει να υπάρχουν στον αθλητισμό τέτοιοι άνθρωποι και η παρουσία τους μας έδωσε δύναμη».

Για το Νίκο Παπαδόπουλο: «Με έχει κερδίσει ο Παπαδόπουλος με την συμπεριφορά του και τον τρόπο προσέγγισης του. Είναι ένα έξτρα κίνητρο για εμένα ώστε να προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ αλλά και εκείνον».

Για την μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του: «Αναμφίβολα η κλήση μου στην εθνική ομάδα, όπως κάθε Έλληνας είναι τεράστια τιμή να εκπροσωπείς την χώρα σου»

Αναφορικά με το μέλλον του και έπειτα από την ολοκλήρωση της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής: «Δεν νομίζω να ασχοληθώ με την προπονητική αλλά θα ήθελα να βοηθώ παιδιά που ξεκινούν την πορεία τους στο ποδόσφαιρο»

Γιγουρτσής Δημήτρης (Σπουδαστής Δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου)