Tuesday, May 2, 2017

Εποικοδομητική επίσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης για τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ




Στην Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης τους για το πρόγραμμα EuropeDirect βρέθηκαν την Τετάρτη (26/04) οι σπουδαστές του τμήματος Δημοσιογραφίας και Τουριστικών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Κρήτης.
Εκεί τους περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς προηγήθηκε ομιλία δύο υπευθύνων τουρισμού της Googleσε εκπροσώπους του ΕΣΠΑ, της Έξυπνης Εξοιδίκευσης, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Κρήτης, την οποία παρακολούθησαν και συμμετείχαν οι σπουδαστές των δύο τμημάτων. Η ομιλία είχε ως θέμα την αύξηση της επισκεψιμότητας της Κρήτης για όλο τον χρόνο απο τουρίστες και όχι μόνο το καλοκαίρι, το πόσο σημαντική είναι η Κρήτη ως ‘’brandname’’ και συζητήθηκαν προτάσεις για την περαιτέρω προβολή του νησιού μέσω της Google και των υπολοίπων μέσων της.
Η εκδήλωση είχε ως σκοπό την κατανόηση των δυνατοτήτων που μπορεί να εκμεταλλευτεί το νησί μέσω της προβολής του από την δημοφιλή πλατφόρμα αναζήτησης, ενώ στο τέλος υπήρξαν ερωτήσεις από τους φοιτητές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Κρήτης, τις οποίες με μεγάλη ευχαρίστηση απάντησαν οι δύο ομιλητές.
Ακολούθησε η ενημέρωση των σπουδαστώναπό τον κ. Νικόλαο Μωραΐτάκη, μέλος του TeamEurope της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, για το EuropeDirectτης Περιφέρειας Κρήτης. Ο κ. Μωραϊτάκης συζήτησε με τους σπουδαστές για το σχέδιο δράσης του EuropeDirect, το οποίο διαθέτει 18 κέντρα στην Ελλάδα και συνολικά 500 κέντρα σε όλη την Ευρώπη. Επίσης, υπήρξε ενημέρωση των σπουδαστών για το Erasmusplus, ένα πρόγραμμα το οποίο μπορεί να βοηθήσει τους νέους στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό και τις ευκαιρίες που δημιουργεί στους νέους να γνωρίσουν την Ευρώπη αλλά και να εργαστούν.
Η επίσκεψη έκλεισε με τον κ. Γιώργο Αλεξάκη, αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών και διεθνών θεμάτων, ο οποίος γνώρισε τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Κρήτης. Μοιράστηκε μαζί του το πως βλέπει ο ίδιος το Ηράκλειο του σήμερα αλλά και το Ηράκλειο του μέλλοντος, λέγοντας στους σπουδαστές οτι ελπίζει να συνεχίσει να αποτελεί μια δημιουργική και γεμάτη δράση πόλη. Όσο για την Κρήτη, αναφέρθηκε στη ζωτικής σημασίας δημιουργία του αεροδρομίου Καστελίου, το οποίο όχι μόνο θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση του κρατικού αερολιμένα "Νίκος Καζαντζάκης", αλλά και θα ωφελήσει το νησί τόσο στον τουρισμό όσο και στην οικονομική ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
Κατά την αποχώρηση τους από την Περιφέρεια Κρήτης, οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Κρήτης ευχαρίστησαν τους ομιλητές για το χρόνο και όσα μοιράστηκαν μαζί τους και έφυγαν μετά από μια μέρα γεμάτη νέες εμπειρίες και νέα πράγματα που γνώρισαν, αλλά και τον καθηγητή τους κ. Ευάγγελο Ταλιούρη που μεσολάβισε στο να πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη.

Νίκος Τριγώνης
(Σπουδαστής Δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΑΚΜΗ Κρήτης)