Tuesday, April 25, 2017

Γιανκ Γκέηλ : ‘’Η Ελλάδα πρέπει να ανέβει βαθμολογικά…’’



Στο Παγκρήτιο στάδιο πραγματοποιήθηκε ομιλία από προπονητές της Εθνικής Γερμανίας Στίβου την Δευτέρα (10/04) για να μοιραστούν ιδέες και απόψεις σχετικά με το ύψος. Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Σταδίου και συνομίλησε με τους Γερμανούς προπονητές.
Από την Εθνική Γερμανίας Στίβου παρευρέθηκε η Σοφία Σαγνονας (Γερμανίδα με ελληνική καταγωγή) αλλά και ο Γιανκ Γκέηλ ο οποίος εισηγήθηκε της παρουσίασης. Στο αθλητικό κέντρο βρέθηκαν και προπονητές από διάφορα σωματεία του Ηρακλείου μαζί με τους αθλητές τους για να παρακολουθήσουν την ομιλία. Μάλιστα ο ΣΕΓΑΣ καλωσόρισε την Εθνική Γερμανίας και τους ευχήθηκε καλή διαμονή μιας και χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Παγκρητίου για τις προπονήσεις τους.
 Η παρουσίαση έγινε στα αγγλικά από τον προπονητή νέων της Γερμανίας και ξεκίνησε με ιστορικά γεγονότα λέγοντας πως έχει διαμορφωθεί το ύψος από το 1924, ενώ εν συνεχεία αναφέρθηκε στην αλλαγή των αγωνισμάτων ανά τους ολυμπιακούς αγώνες, επισημαίνοντας πως συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια ο πήχης έχει ανέβει. Ο κος Γκέηλ έδειξε έναν πίνακα με παγκόσμια ρεκόρ και τι θέση είναι η κάθε χώρα. Η Εθνική Ελλάδος βρισκόταν στην 16 θέση του πίνακα και χαριτολογώντας είπε ότι πρέπει να ενδώσουμε περισσότερο για να ανέβουμε βαθμολογικά. Στο τέλος της ομιλίας ο ίδιος είχε προγραμματίσει διάφορα βίντεο με ασκήσεις σύμφωνα με την δική τους φιλοσοφία αλλά και χαρακτηριστικά-τεχνικές που βοηθάν στην βελτίωση του ύψους.
 Επίσης μοίρασαν κάποια αναμνηστικά στους προπονητές της Εθνικής Γερμανίας και παράλληλα τους ευχαρίστησαν για την παρουσία τους στην εκδήλωση. Ακολούθησε ένας μικρός μπουφές με κρητικά εδέσματα τον οποίο και τίμησαν δεόντως.
Παντελής Αγγελίδης - Μάνος Ντουράκου 
(Σπουδαστές Δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου)