Monday, April 10, 2017

“Γλύκαναν” το Talos Plaza οι ζαχαροπλάστες του ΙΕΚ ΑΚΜΗ







Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το τμήμα Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ σε συνεργασία με τον Love Radio Κρήτης 102.8. Οι σπουδαστές Ζαχαροπλαστικής φιλοξενήθηκαν στο Talos Plaza και στην εκπομπή της Τίνας Μυλωνάκη για να “γλυκάνουν” όσους είχαν την τύχη να παρευρεθούν στον γνωστό πολυχώρο. 

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν η δημιουργία προφιτερόλ, το οποίο όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες ήταν λαχταριστό. Μικροί και μεγάλοι επισκέφτηκαν τον πάγκο των σπουδαστών ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και τίμησαν τα γλυκίσματα, που έφτιαξαν τα παιδιά.

Με αφορμή την εκδήλωση μας μίλησε η υπεύθυνη τουρισμού του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Χρυσούλα Κιμιώνη. 

Η κ. Κιμιώνη ανέφερε χαρακτηριστικά: “Είμαστε εδώ, στο Talos Plaza, με τα παιδιά του τμήματος της Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι να μας μάθει ο κόσμος, να γνωρίσει τα γλυκά που φτιάχνουν οι σπουδαστές μας και προσκαλούμε όλο τον κόσμο να δοκιμάσει τις γεύσεις μας. Τα παιδιά κάνουν πολύ καλή δουλειά και δημιουργούν γλυκά εξαιρετικής ποιότητας, όπως μπορείτε να δείτε και να γευτείτε.” 

Σε ερώτηση που της τέθηκε σχετικά με το τι μπορεί να κερδίσουν τα παιδιά από την
δημιουργία των γλυκών μπροστά σε κόσμο εκείνη τόνισε:
“Κάθε επάγγελμα έχει και ένα επικοινωνιακό κομμάτι. Έτσι τα παιδιά γνωρίζουν τον κόσμο και προωθούν τη δουλειά τους. Το γλυκό δεν είναι μόνο η παρουσίαση αλλά και το πως θα το δώσουμε στον κόσμο. Ο κόσμος θέλει να ξέρει τι είναι αυτό που δοκιμάζει και έτσι ο σπουδαστής καλείται να αναλύσει το γλυκό.” 

Εκτός από την υπεύθυνη τουρισμού μιλήσαμε και με σπουδαστές της σχολής προκειμένου να μας εξηγήσουν από την πλευρά τους πως είναι αυτή η εμπειρία: “Είναι μια πάρα πολύ ωραία εμπειρία εδώ σήμερα. Ο κόσμος ήρθε για να δοκιμάσει τα προφιτερόλ μας. Είδαμε ότι τους αρέσουν πολύ και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Εμείς διαλέξαμε το επάγγελμα της Ζαχαροπλαστικής γιατί λατρεύουμε τον τομέα αλλά και για να γλυκαίνουμε τον κόσμο και αυτό νομίζω τα λέει όλα. Τα γλυκά αρέσουν σε όλο τον κόσμο.” 

Οι σπουδαστές μέσω της εκδήλωσης αυτής είχαν την ευκαιρία να δείξουν στον κόσμο τη δουλειά που κάνουν καθημερινά στη σχολή και να πάρουν μια πολύ σημαντική εμπειρία επαφής με τον κόσμο, η οποία θα τους βοηθήσει στην μετέπειτα πορεία τους στο χώρο της Ζαχαροπλαστικής.

Γιώργος Κουκουλάκης – Στέφανος Γκαναδάκης 
(Σπουδαστές Δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΑΚΜΗ Κρήτης)