Friday, March 2, 2018

Με μεγάλη επιτυχία η "Ημέρα καριέρας" του ΙΕΚ ΑΚΜΗ


Tο ΙEK ΑΚΜΗ Ηρακλείου πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την Ημέρα Καριέρας. Αυτή η μέρα είναι αφιερωμένη στους φοιτητές των τουριστικών επαγγελμάτων και φέτος έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Capsis Astoria.
Το πρωί της Πέμπτης (22/02), σε μια αίθουσα γεμάτη από κόσμο, πολλοί φοιτητές είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με εκπρόσωπους διαφόρων ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού, με σκοπό να τους παρουσιάσουν τα προσόντα τους και να δείξουν την επιθυμία τους για μια θέση στις επιχειρήσεις τους.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι επιχειρηματίες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συγκεκριμένη ημερίδα, τη συνεργασία τους με τον Όμιλο ΑΚΜΗ και φυσικά για τις προοπτικές που βλέπουν ότι θα έχουν τα παιδιά μέσω όλων αυτών των ευκαιριών που τους δίνει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Για την επιτυχία της εκδήλωσης καθώς και για τις ευκαιρίες που παίρνουν οι φοιτητές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, η κ.
Nικηφόρου, εκπροσωπώντας την εταιρία Aquila, ανέφερε: "Θεωρώ ότι οι ημέρες καριέρας δίνουν μια ευκαιρία σε όλους τους σπουδαστές να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με πολλές επιχειρήσεις για να δείξουν τα προσόντα τους και τις επιθυμίες τους. Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ παρά την κρίση δίνει αυτή την ευκαιρία στους φοιτητές και στις επιχειρήσεις να συναντηθούν και να επιλέξουν εκείνοι με διάφορα κριτήρια. Οι σπουδαστές πηγαίνουν, κάνουν ένα πρώτο ξεκίνημα και αν επιχείρηση το επιθυμεί μπορεί να τους κρατήσει και τα παιδιά να έχουν μια καλή σταδιοδρομία μέσα από αυτό".


Ο κ. Αναγνωστάκης από πλευράς των επιχειρήσεων Mitsis Hotel μίλησε για τη συνεργασία με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ: "Βρισκόμαστε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Ημέρα Καριέρας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, το οποίο παρέχει  αξιόλογους και αξιέπαινους μαθητές. Ήδη πέρυσι είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία και το ίδιο πιστεύω ότι θα έχουμε και φέτος".


Η κ. Κλώντζα από τον όμιλο Aldemar Resorts αναφέρθηκε στα κέρδη που έχουν οι σπουδαστές αλλά και οι επιχειρήσεις από αυτές τις ενέργειες: "Ο όμιλος μας, αναζητά καταρτισμένους εκπαιδευόμενους και η ΑΚΜΗ μας δίνει αυτή την δυνατότητα, να έρθουμε σε επαφή με αυριανούς επαγγελματίες, δίνοντας τους την ευκαιρία να κάνουν την πρακτική τους άσκηση μέσα στα ξενοδοχεία μας, αναζητώντας μέσα από αυτήν την διαδικασία, τους μελλοντικούς επαγγελματίες".


Γιώργος Παπαγιαννάκης - Χρύσα Καμπιτάκη (Σπουδαστές Δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΑΚΜΗ Κρήτης)