Thursday, November 9, 2017

Ολοκληρώθηκε το πρώτο “Beauty Crete Festival” στο Ηράκλειο




 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Beauty Crete Festival”, το οποίο διεξήχθη στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου. Το “Beauty Crete Festival” διοργανώθηκε από την HHH Festivals υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

Κεντρικό θέμα του φεστιβάλ ήταν τα καλλυντικά που προορίζονται για την προστασία του δέρματος με φυτικές πρώτες ύλες και φυσικούς τρόπους παρασκευής, τα οποία δεν περιέχουν βλαβερές για τον οργανισμό χημικές ουσίες. Στόχος ήταν η ενημέρωση του κόσμου γύρω από τα φυτικά καλλυντικά και τα οφέλη τους.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε μια έκθεση, στην οποία συμμετείχαν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των φυτικών καλλυντικών. Για την παρασκευή των προϊόντων τους χρησιμοποιούν φυτικές πρώτες ύλες, όπως το ελαιόλαδο και η αλόη και δεν περιέχουν χημικές ουσίες. Παράλληλα έλαβαν χώρα επιστημονικές ομιλίες και παρουσιάσεις από βιοχημικούς, δερματολόγους, αισθητικούς και κοσμητολόγους.

Επίσης το βράδυ του Σαββάτου έγινε μια επίδειξη μόδας, όπου συμμετείχαν 12 σχεδιαστές με δημιουργίες σε βαμβάκι, λινό, μετάξι και μαλλί. Σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ επιμελήθηκαν το μακιγιάζ και τα χτενίσματα των μοντέλων.

Σχετικά με το “Beauty Crete Festival” εκπρόσωποι των εταιριών καλλυντικών δήλωσαν αρκετά ικανοποιημένοι από τη διοργάνωση και εξέφρασαν την επιθυμία τους να συνεχίσει να πραγματοποιείται και τα επόμενα χρόνια. Αναφορικά με την συμμετοχή του κόσμου εμφανίστηκαν αρκετά ικανοποιημένοι από την προσέλευση των πολιτών και τόνισαν για μια ακόμη φορά πόσο αναγκαίο είναι να γνωρίσει ο κόσμος τα φυτικά καλλυντικά.
Μένια Σιδεράκη (Φοιτήτρια Δημοσιογραφίας ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηράκλειο Κρήτης)