Sunday, April 23, 2017

Το Ηράκλειο ενισχύει τον πολιτισμικό και καλλιτεχνικό τουρισμό της Κρήτης

Η πόλη του Ηρακλείου θα φιλοξενήσει το 1ο ετήσιο «Γκαλά Χορού» και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ Κρήτης είναι εδώ για να σας ενημερώσει.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού στις 29 Απριλίου, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Κρήτη στις 29 και 30 Απριλίου ένα καλλιτεχνικό γεγονός με διεθνές κύρος. Το 1ο Γκαλά Χορού που φέρει το όνομα “International Grand Gala etoiles du ballet”, θα πραγματοποιηθεί στο Μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο «Τα δύο Αοράκια» στη Ν. Αλικαρνασσό Ηρακλείου Κρήτης. Η πρεμιέρα θα γίνει στις 29/4 στις 21:00.
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης η εταιρεία “CST Productions” -με εξειδίκευση στον τομέα του θεάματος- και ο Δήμος Ηρακλείου με την υποστήριξη των Δήμων Ρεθύμνου και Χερσονήσου.
Το μοναδικό αυτό υπερθέαμα θα παρουσιαστεί από την διεθνούς φήμης χορεύτρια, χορογράφο και νυν καλλιτεχνική διευθύντρια Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Χριστιάνα Στεφάνου. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν πολλοί διάσημοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες στο τομέα τους, από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.
Στόχος τους να μεταφέρουν το παρευρισκόμενο κοινό στον μαγικό κόσμο του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, μέσα από τις χορευτικές τους εκτελέσεις που θα αναδύονται μέσα από τα μεγαλύτερα και πιο διάσημα έργα του μπαλέτου.
Επιπλέον μία μέρα νωρίτερα από την έναρξη του γκαλά, στις 28 Απριλίου θα ξεκινήσουν να λειτουργούν σεμινάρια για τους ενδιαφερόμενους μαθητές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες χορευτές του κλασικού χορού, με απώτερο σκοπό να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία.
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στα δύο παρακάτω επίπεδα:
Μετρίου επιπέδου 28, 29&30/4, 15:00-16:30 και για προχωρημένους 28, 29&30/4, 17:00-18:30.
Μια εκδήλωση η οποία σύμφωνα με τους διοργανωτές, αποτελεί ένα βήμα στην ενεργή ένταξη της Κρητικής κοινωνίας στο πλαίσιο της πολιτιστικής και τουριστικής αναβάθμισης του τόπου, το οποίο δεν θα ενισχύσει μόνο την ανάπτυξη της Ελλάδας σε αυτόν τον τομέα, αλλά θα δώσει πολιτιστική αξία σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το μόνο που θα χρειαστείτε για να παρακολουθήσετε την σειρά των εκδηλώσεων αυτών, είναι πάθος και όρεξη για το χορό και ένα μοναδικό θέαμα...εμπειριών θα ξετυλιχθεί μπροστά σας.
Μανωλακάκη Μαρίνα
(Φοιτήτρια Δημοσιογραφίας, ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηράκλειο Κρήτης)